• POČETNA
  • INTERNET PRODAVNICA
  • logo
  • logo
  • RECEPTI
  • GALERIJA
  • KONTAKT
0

Međuzbir: --

Pogledaj korpu Naplati →



SA VISINA. OD DAVNINA.

Proizvodnja svih vrsta integralnog brašna od probranih zrna po tradiciji starih vodeničara na vodenici potočari.

internet prodavnica



Domaći hleb od heljde

Recept za pripremu domaćeg hleba



Za pripremu domaćeg heba od heljdinog brašna potrebni su vam sledeći sastojci:

– 1 kesica kvasca (ili svež kvasac po želji),
– ½ litra mlake vode,
– 500 grama heljdinog brašna,
– kašičica soli,
– kašičica šećera,
– 3 kašike maslinovog ulja.

Savet: gornji deo hleba premažite sa malo maslinovog ulja kako bi korica bila lepša i ukusnija.

Priprema:

Sipajte heljdino brašno u veću posudu i u njega dodajte kesicu kvasca, so i šećer. Izmešajte i dodajte maslinovo ulje.

Potom postepeno dodajte mlaku vodu i dobro zamesite da se u potpunosti sjedini u masu. Nakon toga, ostavite da testo nadođe oko pola sata do 40 minuta.

Uključite rernu na 250 stepeni da se ugreje, a u međuvremenu podmažite pleh i postavite tijesto u njega. Stavite da se peče oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.


2019. - Mitrovića vodenica - Kreirao Contra.rs - Razvija Contra.rs